Volledig scherm
PREMIUM
Jan Polinder schoof woensdagavond weer aan bij de gemeenteraad van Elburg. © Henri van der Beek

Fractievoorzitters Elburg zitten met kwestie-Polinder in hun maag: ‘Met zweem heb je een probleem’

Jan Polinder heeft als raadslid van de SGP in Elburg de schijn van belangenverstrengeling gewekt. Zelf vindt hij dat hij kan aanblijven, nu hij van politieke portefeuille heeft gewisseld. Maar wat vinden de fractievoorzitters van de andere partijen? En is de hoogleraar die Polinder ervan beschuldigde de wet te hebben overtreden nog steeds zo stellig?

In het integriteitsonderzoek naar Jan Polinder wordt de conclusie getrokken dat hij de wet niet heeft overtreden. Maar wel is de schijn van belangenverstrengeling gewekt. Polinder had dat kunnen voorkomen door eerder, actiever en nadrukkelijker duidelijk te maken op welke manier hij betrokken was bij het dossier brigadegebouw. De schijn van belangenverstrengeling is gewekt doordat hij daar als raadslid en oud-wethouder, maar ook als zakelijk adviseur bij betrokken was.

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe