Volledig scherm
De politie vond twee tassen vol tandpasta. © Politie

Georgiërs met 208 gestolen tubes tandpasta opgepakt langs A28

Twee Georgiërs (28 en 29 jaar) zijn gisteren opgepakt langs de A28 bij 't Harde. De mannen vervoerden maar liefst 208 vermoedelijk gestolen tubes tandpasta.

De verdachten kwamen rond 15.00 uur in het vizier van de verkeerspolitie. Hun auto met Frans kenteken werd gecontroleerd, waarbij bleek dat er twee sporttassen vol tandpastatubes in het voertuig lagen. 

Omdat de twee inzittenden geen goede verklaring gaven over de herkomst van de tandpasta en de politie wist dat dit een geliefd product is bij zogenaamde mobiele bandieten, werden de mannen opgepakt. De tubes zijn in beslag genomen.

Zwolse supermarkt

Nader onderzoek wees uit dat afgelopen donderdag door een supermarkt in Zwolle aangifte was gedaan van de diefstal van een grote partij tandpasta ter waarde van meer dan 600 euro. De diefstal was gepleegd door twee mannen en er zijn camerabeelden van. Volgens de politie komen de signalementen vermoedelijk overeen met die van de aangehouden personen. Nader onderzoek volgt.

Afgelopen november werden ook al twee Georgiërs opgepakt voor diefstal van mondverzorgingsproducten. Toen liepen twee mannen van 32 en 49 jaar met 100 opzetborstels en tientallen tubes tandpasta tegen de lamp in Lelystad. 

Mobiel banditisme

Mobiel banditisme betreft rondtrekkende criminele groepen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze maken zich schuldig aan verschillende misdrijven als: winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij. Mobiel banditisme hoort tot de High Impact Crimes en de aanpak daarvan heeft de hoogste prioriteit bij de politie.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
Volledig scherm
In totaal werden 208 tubes aangetroffen. © Politie
  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe