Volledig scherm
De politie vond twee tassen vol tandpasta. © Politie

Georgiërs met 208 gestolen tubes tandpasta opgepakt langs A28

Twee Georgiërs (28 en 29 jaar) zijn gisteren opgepakt langs de A28 bij 't Harde. De mannen vervoerden maar liefst 208 vermoedelijk gestolen tubes tandpasta.

De verdachten kwamen rond 15.00 uur in het vizier van de verkeerspolitie. Hun auto met Frans kenteken werd gecontroleerd, waarbij bleek dat er twee sporttassen vol tandpastatubes in het voertuig lagen. 

Omdat de twee inzittenden geen goede verklaring gaven over de herkomst van de tandpasta en de politie wist dat dit een geliefd product is bij zogenaamde mobiele bandieten, werden de mannen opgepakt. De tubes zijn in beslag genomen.

Zwolse supermarkt

Nader onderzoek wees uit dat afgelopen donderdag door een supermarkt in Zwolle aangifte was gedaan van de diefstal van een grote partij tandpasta ter waarde van meer dan 600 euro. De diefstal was gepleegd door twee mannen en er zijn camerabeelden van. Volgens de politie komen de signalementen vermoedelijk overeen met die van de aangehouden personen. Nader onderzoek volgt.

Afgelopen november werden ook al twee Georgiërs opgepakt voor diefstal van mondverzorgingsproducten. Toen liepen twee mannen van 32 en 49 jaar met 100 opzetborstels en tientallen tubes tandpasta tegen de lamp in Lelystad. 

Mobiel banditisme

Mobiel banditisme betreft rondtrekkende criminele groepen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze maken zich schuldig aan verschillende misdrijven als: winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij. Mobiel banditisme hoort tot de High Impact Crimes en de aanpak daarvan heeft de hoogste prioriteit bij de politie.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
Volledig scherm
In totaal werden 208 tubes aangetroffen. © Politie
  1. Leermeester Cees weet dat restauratie van botter EB15 in Elburg zaak van lange adem is
    PREMIUM

    Leermees­ter Cees weet dat restaura­tie van botter EB15 in Elburg zaak van lange adem is

    Eigenlijk vindt hij het maar niets. Interviews geven is meer iets voor de voorzitter of andere bestuursleden. Maar niemand kan zo precies vertellen over de restauratie van botter EB15 als Cees Leusink. Want als het vaartuig over een jaar of drie klaar is, heeft de leermeester elk onderdeel in zijn handen gehad. Een gesprek, naar aanleiding van de Botterdagen in Elburg, die vandaag het hoogtepunt beleven.

Veluwe