Volledig scherm
PREMIUM
Een Mercedes wordt afgesleept op camping De Scheepsbel. © Floris Brandriet

Gestolen Mercedes, twee boetes, illegaal vuurwerk en één arrestatie bij controle op camping De Scheepsbel in Doornspijk

VIDEOEen verduisterde Mercedes, een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk, twee bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs en een van diefstal verdachte man uit Lelystad (38). Dat is de opbrengst van de grootscheepse controle die de gemeente Elburg en de politie dinsdagochtend uitvoerden op camping De Scheepsbel in Doornspijk.

Met man en macht werd de camping aan de Klaterweg, op de grens van Doornspijk en Nunspeet, dinsdagochtend afgezet. Iedereen die De Scheepsbel wilde verlaten of bezoeken werd geregistreerd. Agenten en boa’s van de gemeente Elburg gingen alle stacaravans langs op zoek naar illegale praktijken en ongewenste situaties. ,,Elburg wil dat het recreatiepark gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is, namelijk recreëren’’, meldde de gemeente ’s morgens.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe