Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Groen licht woningbouwplan Paterijstraat ondanks felle tegenstand buren

Niet geheel onverwacht heeft de Raad van State het plan om twee appartementengebouwen op het braakliggende Van Kinsbergenterrein in Elburg te bouwen goedgekeurd. De Raad veegde vandaag alle bezwaren van buurfamilie De Ruiter van tafel. 

De familie is tegen de bouw van de twee woongebouwen met elk tien appartementen. De appartementengebouwen krijgen drie woonlagen en worden maximaal elf meter hoog. De Ruiter woont ten oosten van het bouwterrein en vreest veel overlast. Vooral door het verkeer van en naar het achtergelegen parkeerterrein. Immers de inrit is pal naast de tuin van De Ruiter gepland. En hoewel er een geluidswal komt denken de buren nog steeds veel overlast te krijgen. 

Weinig van merken

Volgens de Raad van State valt dat reuze mee. Nu rijden er gemiddeld 3.410 motorvoertuigen per dag door de Paterijstraat. Na de woningbouw komen er hoogstens 140 voertuigbewegingen per dag bij. De Raad vindt dat verwaarloosbaar klein en denkt niet dat de familie daar veel van zal merken. Ook komen er voldoende parkeerplaatsen, aldus de Raad. 

Verder verwacht het hoogste bestuursrechtscollege ook geen onaanvaardbare aantasting van de privacy. Immer, de appartementen komen niet 9 maar 15 meter van de woning van De Ruiter te liggen. Dat vindt de Raad in een stedelijke omgeving geen abnormale afstanden.

  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe