Groep ganzen zorgt steeds vaker voor overlast bij vesting van Elburg

VIDEO | POLLEen grote groep ganzen zorgt steeds vaker voor problemen langs de Zwolscheweg in Elburg. Ze steken de weg over en leggen het fietspad vol uitwerpselen. En het worden er steeds meer. De gemeente Elburg gaat nu uitvogelen hoe ze het probleem kunnen oplossen.

Rij, loop of fiets op een willekeurige dag over de Zwolscheweg naar de binnenstad van Elburg; grote kans dat je halverwege moet uitwijken of stoppen voor een gans. Met enige regelmaat belandt een gans dan ook onder de wielen van een voertuig. Wat ooit begon met een paar dieren, is inmiddels uitgegroeid tot een troep die volgens velen te groot is voor de plek waar ze zitten. En dat leidt tot problemen.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe