Volledig scherm
PREMIUM
Freek van der Heide (links) en Sander Klugt zijn initiatiefnemers van de openluchtvoorstelling Het Gevoel van Vrijheid. © Henri van der Beek

Grote Veluwse openluchtvoorstelling herdenkt 75 jaar vrijheid op twee locaties

De laatste bijrollen voor Het Gevoel van Vrijheid zijn vorige week gecast. Het Verscholen Dorp van Vierhouten en de verzetsgroep Old Putten in Elburg komen in deze voorstelling samen.

De hoofd- en zangrollen voor Het Gevoel van Vrijheid waren al rond. Regisseur en toneelschrijver Freek van der Heide, met compagnon en filmmaker Sander Klugt, vulde vorige week de laatste bijrollen in voor deze grote Veluwse openluchtvoorstelling. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe