Volledig scherm
Archieffoto van ODI. © eigen foto

Gymvereniging ODI uit ’t Harde wil verder onder de vlag van SSS Elburg

Gymvereniging ODI uit ’t Harde gaat verder onder de vlag van SSS uit Elburg. Dat hebben de besturen onlangs besloten. De leden van ODI moeten nog wel instemmen.

Na de fusie zal de gymvereniging bestaan uit zeshonderd leden. Twee bestuursleden van ODI (Ontspanning Door Inspanning) treden toe tot het bestuur van SSS (Sport Staalt Spieren). Beide verenigingen leggen het voornemen nog wel voor aan de leden en moeten nog een Algemene Ledenvergadering uitschrijven. Daarvoor is nog geen datum bekend.

Het bestuur van ODI ondervond steeds meer problemen met het vervullen van vacatures voor leiding en bestuurstaken. Ze heeft uitgebreid gezocht naar mogelijke oplossingen, staat in een schrijven aan de leden. ‘Er is uitgebreid gebrainstormd over de toekomst. Over de kansen en bedreigingen, de sterktes en de zwaktes van ODI.’ Dat heeft uiteindelijk geleid tot een gesprek met het bestuur van de collega’s van SSS in Elburg.

Het is de bedoeling dat ODI verder gaat onder de vlag van SSS, als ‘afdeling ’t Harde’. ‘Door deze beslissing kunnen zowel ODI als SSS bouwen aan een vereniging die klaar is voor de toekomst en vol zit met ambities’, schrijft het bestuur. ‘Door deze bundeling van krachten ontstaat een vereniging die een betere oplossing biedt voor het technisch- en bestuurlijk kader. Tevens heeft een grotere vereniging meer slagkracht en is een betere gesprekspartner richting subsidieverstrekkers en potentiële sponsors. Voor de ambitieuze leden van ODI ontstaan er betere doorstroommogelijkheden, zeker wanneer de turnhal in Elburg wordt gerealiseerd.’

De leden van ODI kunnen hun trainingen volgens voorzitter Paul Alstein gewoon in ’t Harde blijven volgen. ,,En ambitieuze turnsters kunnen doorstromen naar SSS, dat toch op een hoger niveau turnt.’’ Het is de bedoeling dat penningmeester Jaap Schuurman en Bianca van Verseveld toetreden tot het nieuwe bestuur.

  1. Leermeester Cees weet dat restauratie van botter EB15 in Elburg zaak van lange adem is
    PREMIUM

    Leermees­ter Cees weet dat restaura­tie van botter EB15 in Elburg zaak van lange adem is

    Eigenlijk vindt hij het maar niets. Interviews geven is meer iets voor de voorzitter of andere bestuursleden. Maar niemand kan zo precies vertellen over de restauratie van botter EB15 als Cees Leusink. Want als het vaartuig over een jaar of drie klaar is, heeft de leermeester elk onderdeel in zijn handen gehad. Een gesprek, naar aanleiding van de Botterdagen in Elburg, die vandaag het hoogtepunt beleven.

Veluwe