Archieffoto van ODI.
Volledig scherm
Archieffoto van ODI. © eigen foto

Gymvereniging ODI uit ’t Harde wil verder onder de vlag van SSS Elburg

Gymvereniging ODI uit ’t Harde gaat verder onder de vlag van SSS uit Elburg. Dat hebben de besturen onlangs besloten. De leden van ODI moeten nog wel instemmen.

Na de fusie zal de gymvereniging bestaan uit zeshonderd leden. Twee bestuursleden van ODI (Ontspanning Door Inspanning) treden toe tot het bestuur van SSS (Sport Staalt Spieren). Beide verenigingen leggen het voornemen nog wel voor aan de leden en moeten nog een Algemene Ledenvergadering uitschrijven. Daarvoor is nog geen datum bekend.

Het bestuur van ODI ondervond steeds meer problemen met het vervullen van vacatures voor leiding en bestuurstaken. Ze heeft uitgebreid gezocht naar mogelijke oplossingen, staat in een schrijven aan de leden. ‘Er is uitgebreid gebrainstormd over de toekomst. Over de kansen en bedreigingen, de sterktes en de zwaktes van ODI.’ Dat heeft uiteindelijk geleid tot een gesprek met het bestuur van de collega’s van SSS in Elburg.

Het is de bedoeling dat ODI verder gaat onder de vlag van SSS, als ‘afdeling ’t Harde’. ‘Door deze beslissing kunnen zowel ODI als SSS bouwen aan een vereniging die klaar is voor de toekomst en vol zit met ambities’, schrijft het bestuur. ‘Door deze bundeling van krachten ontstaat een vereniging die een betere oplossing biedt voor het technisch- en bestuurlijk kader. Tevens heeft een grotere vereniging meer slagkracht en is een betere gesprekspartner richting subsidieverstrekkers en potentiële sponsors. Voor de ambitieuze leden van ODI ontstaan er betere doorstroommogelijkheden, zeker wanneer de turnhal in Elburg wordt gerealiseerd.’

De leden van ODI kunnen hun trainingen volgens voorzitter Paul Alstein gewoon in ’t Harde blijven volgen. ,,En ambitieuze turnsters kunnen doorstromen naar SSS, dat toch op een hoger niveau turnt.’’ Het is de bedoeling dat penningmeester Jaap Schuurman en Bianca van Verseveld toetreden tot het nieuwe bestuur.

  1. Klanten van de Jumbo in Elburg vrezen besmetting niet: ‘Als ik mijn handen en het karretje reinig, dan kan mij niets gebeuren’
    PREMIUM

    Klanten van de Jumbo in Elburg vrezen besmetting niet: ‘Als ik mijn handen en het karretje reinig, dan kan mij niets gebeuren’

    Bij de Jumbo in Elburg lopen de klanten in en uit, zoals op elke normale dag. Dat in deze supermarkt een aantal personeelsleden het coronavirus heeft, is de meesten wel bekend. ,,Als ik zelf netjes mijn handen reinig en het karretje, dan kan mij niets gebeuren’’, zegt een van de klanten. De GGD liet eerder vandaag weten dat bezoekers niet meer risico hebben gelopen dan elders.

Veluwe