De pleegmerrie accepteert het veulen.
Volledig scherm
PREMIUM
De pleegmerrie accepteert het veulen. © Hilda Mooiweer

Het gaat goed met de Doornspijkse veulentjes die hun moeders verloren na eten vingerhoedskruid

Het gaat goed met de drie veulentjes van de Doornspijkse paardenfokkers Cornelis Mooiweer en Marius Polinder. De dieren verloren afgelopen week hun moeders nadat die vingerhoedskruid hadden gegeten. Vier dieren overleden aan het giftige kruid, dat in het hooi van de dieren zat. 

 1. Elburger en Harderwijker botters kunnen weer varen mét gasten (en dankzij de zuinige penningmeester)
  PREMIUM

  Elburger en Harderwij­ker botters kunnen weer varen mét gasten (en dankzij de zuinige penning­mees­ter)

  Meerdere keren luidden de Botterstichting Elburg en Harderwijk de noodklok: afgelopen jaar kwam er geen euro binnen en van de toegezegde 15 miljoen euro voor varend erfgoed zagen de stichtingen niets. Vanaf 12 juni hijst de Elburgse stichting de zeilen weer voor tochten met gasten. Is het eind van de financiële malaise in zicht? Agaath de Weerd, secretaris van de Botterstichting Elburg, vertelt.
 2. Overijssel, Gelderland en Flevoland roepen Den Haag op tot samenwerking om de bruine vloot te redden: ‘Schepen liggen nu verloren aan de kade’
  PREMIUM

  Overijssel, Gelderland en Flevoland roepen Den Haag op tot samenwer­king om de bruine vloot te redden: ‘Schepen liggen nu verloren aan de kade’

  De bruine vloot in Oost-Nederland gaat zwaar gebukt onder de coronamaatregelen. Samen met Friesland en Utrecht hebben Gelderland, Overijssel en Flevoland nu een brief naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin ze vragen om verder te kijken dan snelle steun voor de passagiersvaart met traditionele zeilschepen. De Overijsselse gedeputeerde Eddy van Hijum (CDA) roept Den Haag op de handen ineen te slaan: ,,We bieden het nieuwe kabinet een kans voor open doel.”

Veluwe