Hoe een overwoekerde tuin een hele buurt in Elburg bezig houdt (behalve de eigenaar zelf)

VIDEOZe zijn ten einde raad, de bewoners van een handvol huizen aan de Oude Bleeksweg en de Kamperweg in Elburg. Al ruim tien jaar laat een van hun buren zijn tuin zo overwoekeren, dat iedereen er last van heeft. ,,Ik heb geen tijd meer voor andere dingen, ben alleen maar in de tuin bezig.’’

Vrijwel iedereen in Elburg kent de plek. Wie bij de Mheenpoort de Vesting verlaat, stuit aan de linkerhand al snel op de beruchte kassen. Vroeger werden hier eenjarige planten gekweekt, maar nu staan ze ramvol onkruid. Blaadjes drukken massaal hun nerven aan het venster. De eigenaar onderhoudt het perceel niet, zoveel is wel duidelijk. Al ruim een decennium is hier geen heggenschaar of schoffel naar binnen gegaan. Ratten wel, muizen en ander ongedierte. Af en toe eens iemand voor een gewaagde fotoshoot. Het groen komt inmiddels door gaten in het dak naar buiten. Het is een ieder een doorn in het oog.

  1. Maatschappelijk werkster verdacht van oplichten dementerende vrouw uit Heerde

    Maatschap­pe­lijk werkster verdacht van oplichten dementeren­de vrouw uit Heerde

    Een 45-jarige inwoonster van ’t Harde zou als maatschappelijk werkster een dementerende vrouw in Heerde bijna 245.000 euro afhandig hebben gemaakt. Dat bleek gisteren op de rechtbank in Arnhem. De officier van justitie wil dat ze het bedrag inlevert. Daarnaast eiste hij een werkstraf van tweehonderd uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor valsheid in geschrifte en oplichting.

Veluwe