De sociale, gasloze huurwoningen op De Dijkjes zijn uitgerust met zonnepanelen, maar bij niet alle bewoners zijn de energiekosten doorberekend in de huurprijs.
Volledig scherm
PREMIUM
De sociale, gasloze huurwoningen op De Dijkjes zijn uitgerust met zonnepanelen, maar bij niet alle bewoners zijn de energiekosten doorberekend in de huurprijs. © Foto Freddy Schinkel

Huurheibel rond nieuwe woonwijk De Dijkjes in Elburg trekt aandacht politiek

De heibel rond nieuwbouwwijk De Dijkjes in Elburg staat op de politieke agenda. ChristenUnie Elburg wil in gesprek met woningstichting Omnia en het college van burgemeester en wethouders over de verschillende huurprijzen die bewoners betalen. Dat loopt op tot dik honderd euro. Bewoners in de eerste fase betalen geen bijdrage in de energiekosten voor hun gasloze woning, des rest wel. 

  1. Laat dat EK-voetbal maar zitten: bij wielerkapper Martin Leusink telt alleen de Tour
    PREMIUM

    Laat dat EK-voet­bal maar zitten: bij wielerkap­per Martin Leusink telt alleen de Tour

    Het EK voetbal? Nee, over die ‘B-sport’ wordt nauwelijks gesproken bij herenkapper Martin Leusink (39) in Elburg. De koers, dat is de rode draad die door zijn leven en zaak is gespannen. Zijn eveneens wielergekke klandizie hielp hem financieel en mentaal de coronatijd door en met de Tour de France voor de deur lacht het leven hem weer toe. Sterker nog: er zijn plannen om van zijn zaak nog meer een regionale wielerhotspot te maken.

Veluwe