Volledig scherm
Foto: GinoPress

Identiteit zwaargewonde scooterrijder N309 in Elburg bekend

ELBURG - De scooterrijder die donderdagmorgen even voor 11:00 uur zwaargewond raakte bij een aanrijding met een auto op de Zuiderzeestraatweg Oost in Elburg, is een 49-jarige inwoner van die plaats.

De man wilde de Zuiderzeestraatweg oversteken en zag daarbij de automobilist over het hoofd. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter die werd opgeroepen kwam ter plaatse. De arts van de traumahelikopter is bij de ambulance ingestapt en heeft samen met de verpleegkundige, die ook met de traumahelikopter meekwam, geassisteerd.

De automobilist bleef ongedeerd. De politie doet onderzoek naar het ongeluk. Beide voertuigen zijn weggesleept. De weg was in beide richtingen dicht, maar is inmiddels weer vrij.

  1. Zo klinkt een vliegtuig dat naar Lelystad Airport gaat
    Video

    Zo klinkt een vliegtuig dat naar Lelystad Airport gaat

    Op de eerste informatieavond vanavond in Dalfsen kon je ervaren hoe het klinkt en het er uit ziet als een vliegtuig over komt op 1800 meter hoogte. Met een virtual reality bril op kunnen mensen exact horen én ervaren hoeveel geluid een overkomend vliegtuig maakt. Op vier plaatsen onder de vliegroutes van Lelystad Airport – in Zwolle, Dalfsen, Elburg en Muggenbeet – heeft het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) geluidssimulaties gemaakt.

Veluwe