Dirigent Pieter Jan Leusink bij een recent optreden
Volledig scherm
Dirigent Pieter Jan Leusink bij een recent optreden © Gratis

In opspraak geraakte dirigent Pieter Jan Leusink legt werk per direct neer vanwege bedreigingen

Dirigent Pieter Jan Leusink, dirigent van The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands uit Elburg stopt per direct met zijn werkzaamheden. De directe aanleiding daarvoor zijn bedreigingen aan zijn adres. 

8 reacties

 • B Zieleman

  10 maanden geleden
  Alles is tegenwoordig ineens seksuele intimidatie. Ik werk al sinds mijn 17e in mannenwerelden en had al honderden seksuele intimidaties kunnen aangeven. Ik weet natuurlijk niet wat er precies gebeurd is, maar het lijkt wel een trend geworden om iemand bij elk wissewasje aan te geven. Alsof vrouwen nooit wat doen of wat uitlokken. Verkrachting verfoei ik en dat moet ook echt zwaar gestraft worden, maar het is net of er echt helemaal niets meer getolereerd wordt sinds dat Me2-gedoe.
 • Menno Hofman

  10 maanden geleden
  Mochten er inderdaad echte bedreigingen zijn geuit, dan veroordeel ik die uiteraard. In het artikel mis ik of gekeken is naar bewijs: heeft de journalist of medewerker deze gezien? Gaat het dan om bedreiging met geweld o.i.d. (echte bedreigingen) of een dreigende boycot (legitieme vorm van protest)? Kortom: het artikel roept vooral vragen op.
 • Jan Willemsen

  10 maanden geleden
  Direct mensen bedreigen, helaas is dit een trend
 • Annelies Nieman

  10 maanden geleden
  Wat vind ik dit erg, ik heb zo genoten van zijn concerten en hij doet zijn bedrijf zo goed zonder subsidie en nou dit… Moest dit nu echt zo hoog oplopen door die koorleden en denken ze nu echt dat de sfeer hetzelfde blijft met een andere dirigent? Schuldvraag weet ik niet, maar was dat niet op te lossen met een sorry en gesprek? Zo word je wel heel erg gestraft!
 • Hans van Dijk

  10 maanden geleden
  Het lijkt tegenwoordig de Trent, als je aan iemand een pesthekel hebt, geef je hem gewoon ff aan voor onzedelijk gerag. Daarmee wil ik onzedelijk grensoverschrijdend gedrag, zeker niet goed praten. Maar zonder enig bewijs, zijn er al heel wat onderuit gehaald, op deze manier.