De Elsakkerweg in 't Harde.
Volledig scherm
De Elsakkerweg in 't Harde. © Google streetview

Inbrekers slaan slag door sleutelkastjes open te breken bij seniorenwoningen in ’t Harde

Inbrekers hebben vannacht hun slag geslagen bij seniorenwoningen aan de Elsakkerweg in ’t Harde. Zij kwamen bij twee woningen binnen door een sleutelkastje aan de gevel te forceren. Bij een derde woning in dezelfde straat werd dat ook geprobeerd, maar lukte het niet.

Uit de twee woningen zijn onder meer sieraden weggenomen en uit een van de twee woningen ook een onbekend geldbedrag. Politiewoordvoerder Frank Brouwer hoopt dat mensen iets gezien hebben in de nacht van maandag op dinsdag. ,,Zoiets is altijd heel vervelend, zeker omdat het bij kwetsbare senioren gebeurt.’’

De inbraken werden vermoedelijk in het holst van de nacht gepleegd. Bij twee seniorenwoningen kwam men binnen nadat het sleutelkastje was geforceerd. Bij een derde woning was wel geprobeerd dat kastje open te breken, maar was het niet gelukt. Wel was er schade aan het kastje.

Camerabeelden

Bij het forceren van de kastjes moet volgens Brouwer ‘redelijk wat geweld’ zijn gebruikt. ,,Die krijg je niet open door je nagel erachter te zetten. Dat creëert een hoop lawaai, dus misschien is dat opgevallen.’’ De wijkagent van ’t Harde vraagt via Twitter of mensen camerabeelden hebben die kunnen helpen bij het opsporen van de inbrekers.

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
    PREMIUM
    video

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’

Veluwe