Volledig scherm
De Elsakkerweg in 't Harde. © Google streetview

Inbrekers slaan slag door sleutelkastjes open te breken bij seniorenwoningen in ’t Harde

Inbrekers hebben vannacht hun slag geslagen bij seniorenwoningen aan de Elsakkerweg in ’t Harde. Zij kwamen bij twee woningen binnen door een sleutelkastje aan de gevel te forceren. Bij een derde woning in dezelfde straat werd dat ook geprobeerd, maar lukte het niet.

Uit de twee woningen zijn onder meer sieraden weggenomen en uit een van de twee woningen ook een onbekend geldbedrag. Politiewoordvoerder Frank Brouwer hoopt dat mensen iets gezien hebben in de nacht van maandag op dinsdag. ,,Zoiets is altijd heel vervelend, zeker omdat het bij kwetsbare senioren gebeurt.’’

De inbraken werden vermoedelijk in het holst van de nacht gepleegd. Bij twee seniorenwoningen kwam men binnen nadat het sleutelkastje was geforceerd. Bij een derde woning was wel geprobeerd dat kastje open te breken, maar was het niet gelukt. Wel was er schade aan het kastje.

Camerabeelden

Bij het forceren van de kastjes moet volgens Brouwer ‘redelijk wat geweld’ zijn gebruikt. ,,Die krijg je niet open door je nagel erachter te zetten. Dat creëert een hoop lawaai, dus misschien is dat opgevallen.’’ De wijkagent van ’t Harde vraagt via Twitter of mensen camerabeelden hebben die kunnen helpen bij het opsporen van de inbrekers.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe