Volledig scherm
Wethouder Henk Wessel hielp met de laatste handelingen. Hij zette een verkeersgeleider vast. © Gemeente Elburg

Ingrijpend werk Bovenweg bij ’t Harde afgerond

Eindelijk weer doorrijden voor de inwoners op ’t Harde en omgeving; de werkzaamheden aan de Bovenweg zijn na een periode van 3 maanden afgerond. Donderdag gaat de weg weer open. Wethouder Henk Wessel hielp met de laatste handelingen. Hij zette een verkeersgeleider vast.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd vanwege aanpassingen aan de riolering. Bovendien was het de bedoeling om de Bovenweg veiliger te maken voor fietsers. Door de aanleg van een hemelwaterriool hoeft er nu minder regenwater te worden afgevoerd naar de rioolzuivering. Het opbreken van een deel van de Bovenweg was daarbij onvermijdelijk. Wethouder Henk Wessel: ,,Dit soort ingrijpende werkzaamheden leiden vaak tot overlast. Gelukkig gingen de inwoners van ’t Harde hier goed mee om. Na maanden van hard werken mag het resultaat er zijn!’’

Drempels

Ook zijn er op delen van het weggedeelte rode fietsstroken aangebracht. Daarmee wordt de veiligheid van de fietsers langs de Bovenweg vergroot. De drempels zijn als proef uit de straat gelaten. ,,Wel zijn er versmallingen gemaakt op de locatie waar de drempels zaten. Wanneer blijkt dat er te hard wordt gereden, worden de drempels alsnog weer aangebracht’’, aldus wethouder Wessel.

De totale kosten voor het project bedragen volgens de gemeente Elburg circa 520.000 euro.

Veluwe