Volledig scherm
PREMIUM
Hart van Thornspic in Doornspijk. © archief Henri van der Beek

Irritatie tussen individuele bewoners, maar geen collectief probleem bij Hart van Thornspic in Doornspijk

De problematiek in het appartementencomplex Hart van Thornspic, waar onder bewoners onderling onrust was ontstaan, is geen collectief vraagstuk. Dat zegt directeur-bestuurder Hans Stalknecht van Stichting Wiel. Zijn organisatie heeft zich het afgelopen half jaar in Doornspijk verdiept in de onrust: ,,Het gaat niet over een grote groep bewoners, maar over een enkeling.’’

In het appartementencomplex in het hart van Doornspijk wonen allerlei mensen met een hulpvraag, jong en oud. In totaal zijn er 42 appartementen, verdeeld over meerdere gebouwen. Onderling was - en is - sprake van irritatie onder bewoners, zoals dat ook in een reguliere woonwijk wel voorkomt. De welzijnswerkers van stichting Wiel begonnen in januari met het voeren van gesprekken met bewoners en ook zijn er bewonersavonden geweest. Allemaal om te ontdekken wat nou eigenlijk precies het probleem is. 

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe