Egbert Bos en Bertus Wijnne van de EBF Foundation in de tuin van De Nieuwe Feithenhof, die ze met de actie ‘Van puin naar tuin’ grondig willen aanpakken.
Volledig scherm
Egbert Bos en Bertus Wijnne van de EBF Foundation in de tuin van De Nieuwe Feithenhof, die ze met de actie ‘Van puin naar tuin’ grondig willen aanpakken. © Henri van der Beek

Jaar uitstel voor actie en aanleg nieuwe tuin van 50.000 euro bij woonzorgcentrum in Elburg

Bewoners van woonzorgcentrum De Nieuwe Feithenhof in Elburg moeten een jaar wachten op hun nieuwe tuin. De EBF Foundation en WZU Veluwe hebben besloten de inzamelactie uit te stellen. Zij vinden het ongepast om voor de ‘Van puin naar tuin-actie’ 50.000 euro in te zamelen, terwijl alle zeilen worden bijgezet om de economie draaiende te houden.

Het woonzorgcentrum is flink verbouwd. Maar voor een belevingstuin bleef te weinig geld over. Dus startte de EBF Foundation een inzamelactie. Het doel is 50.000 euro inzamelen voor een buitenruimte met wandelpad, volière, zitjes en groen. Het moet tevens de doorgaande route worden tussen Gregorystraat en de Vesting.

Geld blijft beschikbaar

Door de uitbraak van het coronavirus werd de aanleg al verplaatst naar later dit jaar. Nu is dus voor een jaar uitstel gekozen. ,,Het geld dat al is binnengekomen voor de actie wordt geparkeerd en zal zodra we de tuinacties weer oppakken hiervoor worden ingezet", laat EBF-voorzitter Egbert Bos weten.

Daar is Egbert van der Steege, manager bij WZU Veluwe, blij mee: ,,De gerenoveerde tuin zal onze cliënten een fijne buitenruimte bieden. Maar we snappen heel goed dat onder de huidige omstandigheden het niet gepast is om de actie voort te zetten.”

  1. Roept SGP-coryfee Klein uit Elburg nou op om ondernemers in eigen stad te boycotten?
    PREMIUM
    video

    Roept SGP-coryfee Klein uit Elburg nou op om onderne­mers in eigen stad te boycotten?

    De zich al jaren voortslepende discussie over een koopzondag in Elburg kwam dit weekeinde tot een voorlopig kookpunt toen 23 ondernemers aankondigden illegaal open te gaan op pinksterzondag. SGP-coryfee Eppie Klein mengt zich op Twitter ook in het debat. ‘Vele trouwe ‘eigen mensen’ maken het omgekeerde statement: niet Elburg wel Nunspeet’, schrijft hij. Is dit een oproep om plaatselijke ondernemers te boycotten?

Veluwe