Jan Nathan Rozendaal nieuwe burgemeester Elburg

videoJan Nathan Rozendaal (40) wordt de nieuwe burgemeester van Elburg. Hij is woensdagmiddag door de gemeenteraad voorgedragen. Rozendaal is nu wethouder voor de SGP in Papendrecht.

De bekendmaking van de naam van de nieuwe burgemeester, die zelf de vergadering via Skype bijwoont.
Volledig scherm
De bekendmaking van de naam van de nieuwe burgemeester, die zelf de vergadering via Skype bijwoont. © Rick van Velthuysen

De aanbeveling wordt nu, samen met een advies van de commissaris van de Koning Clemens Cornielje, aan de minister van Binnenlandse Zaken voorgelegd. Het is de bedoeling dat Rozendaal op 13 oktober wordt geïnstalleerd in Elburg.

Rozendaal volgt Harry Dijksma op, die sinds januari waarnemend burgemeester is in Elburg. Hij werd benoemd nadat Frans de Lange eind vorig jaar besloot om de ambtsketen na negen jaar af te leggen.

Voor het ambt van burgemeester van Elburg hadden zich 32 sollicitanten gemeld bij de commissaris van de Koning. Het ging om acht vrouwen en 24 mannen, variërend in leeftijd van 33 tot 63 jaar.

Jan Nathan Rozendaal
Volledig scherm
Jan Nathan Rozendaal © Gemeente Papendrecht
  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.

Veluwe