Volledig scherm
Jasper Olthuis uit 't Harde. © WorldSkills Nederland.

Jasper Olthuis showt skills in Boedapest

Jasper Olthuis uit 't Harde gaat in de Hongaarse hoofdstad Boedapest proberen de Europese titel elektrotechnicus te winnen. Olthuis is al Nederlands kampioen op zijn vakgebied.

Euroskills heet het evenement waaraan Olthuis gaat meedoen. Het is het grootste beroepenevenement in Europa. De jongeling uit 't Harde vertegenwoordigt ons land tijdens de zesde editie van EuroSkills, dat van 26 tot en met 28 september wordt gehouden.

Olthuis maakt deel uit van Team Nederland, dat in totaal 31 talentvolle jongeren telt, allen nationaal kampioen in hun vak. Op vrijdag 14 september vertrekt Team NL vanuit Hoofddorp, waar hen moed wordt ingesproken door anderen sportheld Maarten van der Weijden.

Deltion

Jasper Olthuis is leerling aan Deltion College in Zwolle en hij werkt bij InstallatieWerk bij Boer en Van Veen. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificatiewedstrijden en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes en branchevereniging VHG (tuinaanleg). In Boedapest strijden 530 deelnemers uit 28 landen in 34 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 27 beroepen.

Veluwe