Volledig scherm
Jasper Olthuis uit 't Harde. © WorldSkills Nederland.

Jasper Olthuis showt skills in Boedapest

Jasper Olthuis uit 't Harde gaat in de Hongaarse hoofdstad Boedapest proberen de Europese titel elektrotechnicus te winnen. Olthuis is al Nederlands kampioen op zijn vakgebied.

Euroskills heet het evenement waaraan Olthuis gaat meedoen. Het is het grootste beroepenevenement in Europa. De jongeling uit 't Harde vertegenwoordigt ons land tijdens de zesde editie van EuroSkills, dat van 26 tot en met 28 september wordt gehouden.

Olthuis maakt deel uit van Team Nederland, dat in totaal 31 talentvolle jongeren telt, allen nationaal kampioen in hun vak. Op vrijdag 14 september vertrekt Team NL vanuit Hoofddorp, waar hen moed wordt ingesproken door anderen sportheld Maarten van der Weijden.

Deltion

Jasper Olthuis is leerling aan Deltion College in Zwolle en hij werkt bij InstallatieWerk bij Boer en Van Veen. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificatiewedstrijden en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes en branchevereniging VHG (tuinaanleg). In Boedapest strijden 530 deelnemers uit 28 landen in 34 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 27 beroepen.

  1. Jonge inbrekersbende pleegde tientallen inbraken
    PREMIUM

    Jonge inbrekers­ben­de pleegde tientallen inbraken

    De rechtbank in Utrecht heeft vandaag het voorarrest van vier jonge Amersfoorters verlengd. De Amersfoorters, drie jongens van 19 jaar oud en een 18-jarige, zouden betrokken zijn bij tientallen inbraken in Amersfoort en omgeving. Bij hun strooptochten waren ze onder andere ook actief in 't Harde. Volgens officier van justitie Cees-Jan Booy vormden de jonge verdachten een criminele organisatie die gericht was op het plegen van inbraken en het verkopen van harddrugs.

Veluwe