‘Jezus’, een Hells Angel en een opperrabbijn: welkom bij de opening van Zandverhalen in Elburg

VIDEODe opening van de permanente expositie van zandsculpturen - Zandverhalen - is een gebeurtenis die Elburg niet snel zal vergeten. Niet alleen haalde initiatiefnemer Aad Peters met Ted Neeley ‘Jezus’ zelf naar de opening, hij liet zich ook flankeren door een opperrabbijn, de voormalig captain van de Hells Angels, Henny Huisman, Jacques d’Ancona én Willibrord Frequin.

Met veel gevoel voor theater en dramatiek leidt Aad Peters dat gezelschap, voorafgaand aan het officiële openingsprogramma, rond door de voormalige fabriekshallen. Ze zijn allemaal even diep onder de indruk van wat er nu weer aan het brein van Peters is ontsproten. Buitensporig indrukwekkend, noemt Willibrord Frequin het bijvoorbeeld. En Ted Neeley zal straks op het podium aan de volle zaal vertellen dat hij in de hele wereld nog nooit zoiets heeft gezien. En de man die al decennia de hoofdrol speelt in Jesus Christ Superstar heeft toch al heel wat gezien.

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe