Joey en Miranda uit Elburg laten met hun ambulance al vijf jaar wensen uitkomen van ernstig zieke mensen: ‘Dit doe je met je hart’

VIDEOVijf jaar geleden moesten de bestuursleden om beurten een paar tientjes voorschieten voor het drukken van folders of visitekaartjes. Inmiddels zijn er bijna vijfhonderd wensen vervuld en staan er drie ambulances in Elburg, waarvan de laatste pakweg een ton kostte. Geschonken, want stichting Veluwse Wens Ambulance is volledig afhankelijk van giften. Vandaag vieren ze hun vijfjarig bestaan met een open dag.

Deze week ging er nog een prachtige wens in vervulling, vertellen Joey van der Weijden en Miranda van Tongeren op het hoofdkwartier van de stichting dat op een Elburgs industrieterrein zit. Een jonge jongen wilde graag naar Marco Borsato in de Kuip. Die concertreeks was stijf uitverkocht, maar een telefoontje met de organisatie bood uitkomst. ,,Daar worden we gelukkig van’’, zeggen ze samen.

  1. Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?
    PREMIUM

    Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?

    Elk zichzelf respecterend buurtschap of dorp op de Veluwe heeft het: een feestweek. Met vertier voor alle leeftijden. Zo zit de feestweek van Hoge Enk, een buurtschap in de gemeente Elburg, er net op. En eindigt de zomer in augustus met het Emsterfeest (Epe), misschien wel de grootste van de regio. Maar wat is het belang van zo’n week? En komen er nog wel mensen op af? Een rondgang langs feesttenten en voorzitters.

Veluwe