Joey en Miranda uit Elburg laten met hun ambulance al vijf jaar wensen uitkomen van ernstig zieke mensen: ‘Dit doe je met je hart’

VIDEOVijf jaar geleden moesten de bestuursleden om beurten een paar tientjes voorschieten voor het drukken van folders of visitekaartjes. Inmiddels zijn er bijna vijfhonderd wensen vervuld en staan er drie ambulances in Elburg, waarvan de laatste pakweg een ton kostte. Geschonken, want stichting Veluwse Wens Ambulance is volledig afhankelijk van giften. Vandaag vieren ze hun vijfjarig bestaan met een open dag.

Deze week ging er nog een prachtige wens in vervulling, vertellen Joey van der Weijden en Miranda van Tongeren op het hoofdkwartier van de stichting dat op een Elburgs industrieterrein zit. Een jonge jongen wilde graag naar Marco Borsato in de Kuip. Die concertreeks was stijf uitverkocht, maar een telefoontje met de organisatie bood uitkomst. ,,Daar worden we gelukkig van’’, zeggen ze samen.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe