Jonge vrouw zwaargewond bij ongeluk met beknelling vlakbij Elburg

update || videoEen jonge vrouw is zaterdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Flevoweg vlakbij de Elburg. De vrouw bestuurde een auto die van de weg raakte. De brandweer bevrijdde haar uit de auto. 

De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter werd opgeroepen maar landde niet op de locatie van het ongeval omdat de ambulance al vertrokken was.

De bestuurster kwam uit de richting van Flevoland gereden toen zij ter hoogte van het Bagijnendijkje de macht over het stuur verloor. De vrouw kwam links van de weg in de berm terecht, tolde en botste met de passagierskant van de auto tegen een boom.

Een voorbijganger zag de auto staan en is gekeerd, uitgestapt en gaan kijken bij het slachtoffer. De vrouw was toen al niet meer bij kennis. De hulpdiensten werden ingeseind. 

Vanwege het ongeval was de Flevoweg vanaf de rotonde bij de haven tot aan de rotonde met de Zuiderzeestraatweg Oost/-West afgesloten. 

Volledig scherm
© Stefan Verkerk
  1. Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?
    PREMIUM

    Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?

    Elk zichzelf respecterend buurtschap of dorp op de Veluwe heeft het: een feestweek. Met vertier voor alle leeftijden. Zo zit de feestweek van Hoge Enk, een buurtschap in de gemeente Elburg, er net op. En eindigt de zomer in augustus met het Emsterfeest (Epe), misschien wel de grootste van de regio. Maar wat is het belang van zo’n week? En komen er nog wel mensen op af? Een rondgang langs feesttenten en voorzitters.

Veluwe