Huisartsen in Gelderland kunnen nu snel beginnen met het vaccineren van jonge zestigers, belooft het RIVM.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisartsen in Gelderland kunnen nu snel beginnen met het vaccineren van jonge zestigers, belooft het RIVM. © Peter Bakker

Jonge zestigers in Gelderland wachten op vaccinatie: ‘Wij zijn risicogroep, maar blijkbaar niet in deze provincie’

Een deel van de jonge zestigers in Gelderland wacht nog op een oproep van de huisarts voor de AstraZenecaprik, terwijl mensen die jonger zijn al via de GGD hun vaccinatie kunnen halen. ,,We worden links en rechts ingehaald”, zegt een gefrustreerde inwoonster van Elburg. ,,Mensen die jonger zijn, komen al aan de beurt. Ik voel me niet serieus genomen.”

3 reacties

 • M.G. Blom

  1 maand geleden
  Ook weer zo'n gevalletje van het kalf en de put, u kent dat vast wel. Decentraliseren werd dé oplossing geacht van geldverspilling maar blijkt ook hier weer de oorzaak van het tegenovergestelde: de ontstane vaccinatiechaos toont aan dat GGD-zaken (en vele andere gedecentraliseerde diensten) centraal moeten worden aangestuurd. Vind ik.
 • Lex Haverkamp

  2 maanden geleden
  M.b.t. het vaccinatiebeleid kun je beter in China wonen. Zooo amateuristisch.
 • Johan van Asselt

  2 maanden geleden
  Waarom niet alle vaccinaties via de GGD die blijken voldoende prik capaciteit te hebben. Laat dan deze groep door de GGD vaccineren. Weer een leer moment voor de overheid. Het is te hopen dat bij een volgende pandemie er wel een goed draaiboek klaar ligt en dat niet weer alles kapot bezuinigd wordt.

Veluwe