Elburg - Elburg-vesting (Drone-beeld) Editie ZL Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20200501
Volledig scherm
PREMIUM
Elburg - Elburg-vesting (Drone-beeld) Editie ZL Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20200501 © Foto Freddy Schinkel

Kans op koopzondag Elburg snel verkeken, oppositie kwaad: ‘Laat uw naaste maar verrekken’

De deur die naar een koopzondag in Elburg op een kiertje leek te staan, is door de coalitiepartijen ChristenUnie en Algemeen Belang meteen weer keihard in het slot gegooid. Tot grote onvrede van de oppositie. ,,Christelijk betekent kennelijk: ‘Laat uw naaste maar verrekken’, fulmineerde Peter van Andel (Elburg Beleid). Een heet avondje in Elburg.

Binnen tien minuten was het bekeken. Ondernemers in de Vesting van Elburg die door het collegevoorstel een sprankje hoop hadden gekregen dat ze deze zomer op zondag hun winkel zouden mogen openen, bleken op het verkeerde been te zijn gezet door drie coalitiepartijen. Han Dickhof (ChristenUnie) en Agaath de Weerd (Algemeen Belang) maakten tijdens de commissievergadering meteen duidelijk dat de winkeliers niet op hun steun hoeven te rekenen. 

  1. Klanten van de Jumbo in Elburg vrezen besmetting niet: ‘Als ik mijn handen en het karretje reinig, dan kan mij niets gebeuren’
    PREMIUM

    Klanten van de Jumbo in Elburg vrezen besmetting niet: ‘Als ik mijn handen en het karretje reinig, dan kan mij niets gebeuren’

    Bij de Jumbo in Elburg lopen de klanten in en uit, zoals op elke normale dag. Dat in deze supermarkt een aantal personeelsleden het coronavirus heeft, is de meesten wel bekend. ,,Als ik zelf netjes mijn handen reinig en het karretje, dan kan mij niets gebeuren’’, zegt een van de klanten. De GGD liet eerder vandaag weten dat bezoekers niet meer risico hebben gelopen dan elders.

Veluwe