De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Elburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Elburg. © Laura van der Linde

KNRM Elburg komt om in het werk

Het aanhoudende zomerweer zorgt behalve voor droogte ook voor drukte. Bij het station van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Elburg hebben ze twee keer zoveel werk als in de voorbije zomers.

 1. Marcel de Groot (55) na turbulent leven dichter bij zijn vader Boudewijn dan ooit: ‘Een zak wiet en whisky levert geen topsong’
  PREMIUM
  interview

  Marcel de Groot (55) na turbulent leven dichter bij zijn vader Boudewijn dan ooit: ‘Een zak wiet en whisky levert geen topsong’

  Hij is de muzikale Jordi Cruijff. Marcel de Groot joeg dromen na in een wereld waar zijn vader Boudewijn de keizer was. Op de Veluwe leerde hij dat kruis dragen. De zanger stopte en worstelde zich uit depressies. In coronatijd speelt hij weer solo. ,,Hij is beter dan opa’’, zegt zijn dochter. Maar gelooft de zanger nog in zichzelf?
 2. Acht ‘onmisbaren’ schrijven advies aan Rutte en daar werkte Theo (64) uit Harderwijk aan mee voor tv-programma
  PREMIUM

  Acht ‘onmisbaren’ schrijven advies aan Rutte en daar werkte Theo (64) uit Harderwijk aan mee voor tv-programma

  Hij heeft het gevoel dat hij heeft mogen meepraten. De kans heeft gekregen een beetje invloed te hebben op het kabinetsbeleid. Als WZU-verpleegkundige in de ouderenzorg op de Noord Veluwe mocht Harderwijker Theo Bakker (64) aanschuiven bij zeven anderen uit de vitale beroepenbranche. Om samen een adviesrapport te maken. Dit alles in het decor van VPRO-tv-programma Tegenlicht. De Top der Onmisbaren 2020 wordt zondag 13 september uitgezonden.

Veluwe