Volledig scherm
KNRM Elburg trok zondagmiddag een vastgelopen zeilschip vlot. © KNRM Elburg

KNRM Elburg rukt voor vijftigste keer uit, ditmaal voor vier vastgelopen Duitsers

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij Elburg kwam voor de vijftigste keer dit jaar in actie. Vier Duitsers waren met hun elf meter lange zeilschip vastgelopen. De bemanning van reddingsboot Evert Floor kon het schip zondagmiddag vlot trekken. 

Op een mistig Veluwemeer waren de Duitsers net naast de vaargeul vastgelopen met hun zeilschip. Dat gebeurde recht tegenover de ingang van de jachthaven bij Aqua Centrum Bremerbergse Hoek in Biddinghuizen. Nadat de Evert Floor te hulp was geschoten, konden de Duitsers verder varen. 

Het was de vijftigste keer dat KNRM Elburg in actie kwam en daarmee werd het aantal reddingsacties van 2018 overtroffen. Vorig jaar kwam ze 49 keer in actie, in de jaren daarvoor lagen de aantallen tussen de dertig en veertig keer per jaar.

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe