Niek Aink in zijn sportschool. Hij maakt reclame met het uitzicht over het Veluwemeer. ,,Als daar zo'n lelijk ding komt te staan, is dat waardeloos.''
Volledig scherm
PREMIUM
Niek Aink in zijn sportschool. Hij maakt reclame met het uitzicht over het Veluwemeer. ,,Als daar zo'n lelijk ding komt te staan, is dat waardeloos.'' © Henri van der Beek

KPN wil nu echt omstreden 40 meter hoge zendmast bij vesting van Elburg bouwen

KPN wil een 40 meter hoge zendmast op steenworp afstand van de monumentale vesting van Elburg. Het telecombedrijf heeft een vergunning aangevraagd om die mast te bouwen langs de Flevoweg, aan de rand van het beschermd stadsgezicht. 

De komst van een nieuwe zendmast is volgens KPN nodig om het bereik van mobiele telefoons in de binnenstad te verbeteren. Hoewel veel inwoners en bedrijven daar profijt van zullen hebben, is de mast bepaald niet onomstreden. 

  1. Roept SGP-coryfee Klein uit Elburg nou op om ondernemers in eigen stad te boycotten?
    PREMIUM
    video

    Roept SGP-coryfee Klein uit Elburg nou op om onderne­mers in eigen stad te boycotten?

    De zich al jaren voortslepende discussie over een koopzondag in Elburg kwam dit weekeinde tot een voorlopig kookpunt toen 23 ondernemers aankondigden illegaal open te gaan op pinksterzondag. SGP-coryfee Eppie Klein mengt zich op Twitter ook in het debat. ‘Vele trouwe ‘eigen mensen’ maken het omgekeerde statement: niet Elburg wel Nunspeet’, schrijft hij. Is dit een oproep om plaatselijke ondernemers te boycotten?

Veluwe