Volledig scherm
Een persoon heeft verfblikken leeggegooid in het gemeentehuis van Elburg. Het gebouw is de rest van de dag gesloten. © Gemeente Elburg

Man (39) aangehouden voor leeggooien verfblikken in gemeentehuis Elburg

UpdateEen man (39) heeft vanmiddag verfblikken leeggegooid in het gemeentehuis van Elburg. Hij is door de politie aangehouden. Waarom de man met verf gooide, is niet bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

Het gemeentehuis is de rest van de dag gesloten voor publiek. Een schoonmaakbedrijf ruimt de rotzooi op.

Aangifte

Het incident gebeurde rond 12.15 uur in de hal van het gemeentekantoor. De blikken met zwarte verf zijn leeggegooid tegen een glazen wand. Agenten zijn ter plaatse geweest en hebben aangifte opgenomen. De gemeente Elburg geeft verder geen toelichting op het incident.

Het gemeentekantoor is morgen gewoon geopend, verwacht de gemeente Elburg.

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe