Met 21 jaar en 8 maanden is niemand langer wethouder dan Henk Wessel (57) uit Doornspijk: ‘Als de kiezer mij zat is, dan is dat zo’

VideoBurgemeesters hebben een keten, wethouders tegenwoordig een penning. De eerste die hem deze week kreeg, was Henk Wessel (57). De Doornspijker is een van de drie langst zittende wethouders in Nederland: 21 jaar en 8 maanden, bijna 8 duizend dagen. En altijd in dezelfde werkkamer. ,,Als de kiezer bij zat is, dan is dat zo.”

Trots laat burgemeester Jan Nathan Rozendaal de begroting van de gemeente Elburg uit 1919 zien. Plots klinkt vanuit de raadszaal: Was Henk Wessel daar ook al bij? Gelach klinkt. ,,Toen nog niet, nee”, antwoordt de wethouder een week later. Hij lacht. ,,Nee, ik hoor niet bij de inventaris, want dat is al een keer vernieuwd.”

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe