Volledig scherm
De ING-bank in Elburg is afgezet met linten in verband met een plofkraak of een poging daartoe. © Stefan Verkerk

Mislukte plofkraak op ING-bank in Elburg

Update + VideoOp de ING-bank aan de Zuiderzeestraatweg in Elburg is afgelopen nacht een mislukte plofkraak uitgevoerd.  De omgeving van de bank is met politielinten afgezet.

Tegen 04:00 uur werd de poging tot een plofkraak uitgevoerd, maar de daders waren hierin niet succesvol. Zij sloegen vervolgens op de vlucht. ,,Het gaat om twee mannen op een motor'', vertelt een woordvoerder van de politie Oost-Nederland.

Het gebouw van de ING-bank heeft geen zichtbare schade opgelopen. De politie heeft met de recherche de plofkraak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe