Elburg - Elburg-vesting (Drone-beeld) Editie ZL Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20200501
Volledig scherm
PREMIUM
Elburg - Elburg-vesting (Drone-beeld) Editie ZL Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20200501 © Foto Freddy Schinkel

Mogen de winkels in Elburg deze zomer dan toch open op zondag? De deur staat voor het eerst op een kiertje

Over een koopzondag wordt in Elburg al jaren gesproken, maar de deur bleef altijd stevig op slot. Voor het eerst staat die deur nu op een piepklein kiertje. Het gemeentebestuur heeft de bal bij de raadsleden neergelegd. Als er een meerderheid is, kunnen de winkels in de Vesting van Elburg komende pinksterzondag zelfs al open. Maar die meerderheid was de laatste jaren nu juist een van de grote hobbels.

Begin februari wilden burgemeester en wethouders van Elburg de vrijheid van winkeliers zelfs nog verder inperken. Ze stelden een aanpassing voor van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening), die ertoe zou leiden dat voortaan ook de campingwinkels voortaan op zondag dicht zouden moeten. Tot ontzetting van campingeigenaren, die soms al tientallen jaren een winkeltje open hadden op zondag, Maar ook tot schrik van enkele plaatselijke politici. Het college van burgemeester en wethouders werd teruggestuurd naar de tekentafel.

  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.

Veluwe