NUNSPEET - De politieagenten doen onderzoek naar een ontvoering aan de Oenenburgweg in Nunspeet.
Volledig scherm
NUNSPEET - De politieagenten doen onderzoek naar een ontvoering aan de Oenenburgweg in Nunspeet. © anp

Niet zes, maar zeven verdachten van ontvoering Nunspeet

Een 26-jarige vrouw uit Oss geldt als zevende verdachte in de afpersing- en ontvoeringszaak van Doornspijker Ronald Maurits. Zij werd ruim twee weken geleden tegelijk aangehouden met de andere verdachten. Haar rol was aanvankelijk te onduidelijk om dit te melden, aldus het Openbaar Ministerie. 

Dat is nu niet meer zo: ,,Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering en zit nog vast'', stelt een woordvoerder van het OM.

Vijf andere verdachten werden vandaag voorgeleid in de Raadkamer in Arnhem. Het OM wou hun 90 dagen langer, het maximum, vasthouden. Bij vier gebeurde dit. Voor een vijfde, een 30-jarige man uit Tilburg, werd de aanhouding met dertig dagen verlengd. Een zesde werd eerder vrijgelaten, maar blijft verdachte in het onderzoek. 

De zeven worden geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk gehouden voor ontvoering en poging tot afpersing van Ronald Maurits, een 53-jarige zakenman uit Doornspijk. Begin december werd hij bij klaarlichte dag ontvoerd in Nunspeet. Een omstaander filmde het gebeuren. Maurits werd diezelfde vrijgelaten in Brabant. Zijn vrouw stelde dat het om persoonsverwisseling ging. De politie gaat uit van een gerichte actie. Maurits blijkt doelwit te zijn geweest van een bende afpersers uit Brabant en Zuid-Holland. 

Veluwe