Volledig scherm
PREMIUM
De Hokseberg is deze week voor het laatst geopend. In de laatste week van het zwemjaar wordt de vierdaagse gehouden. © Henri van der Beek

Nooit eerder kwamen er zoveel mensen zwemmen bij De Hokseberg in 't Harde

Vorig jaar kwam de teller al tot 36.000, maar in deze historisch warme zomer ging er 55.000 keer iemand door het toegangspoortje van zwembad De Hokseberg in 't Harde.

,,Voor zover ik weet is het sinds 1959 zelfs nog nooit zo druk geweest", zegt stichtingsvoorzitter Bert Bossenbroek met gepaste trots. ,,We hebben er twee dagen bij gehad, toen het zo'n 36 graden was, dat er 1600 mensen in het bad lagen. Twee jaar geleden, toen we ook een mooie zomer hadden, was het maximale dagaantal 1400."

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe