Diana Fiks (l) en Theresa de Borst vinden dat ze oneerlijk worden behandeld door Omnia Wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Diana Fiks (l) en Theresa de Borst vinden dat ze oneerlijk worden behandeld door Omnia Wonen. © Henri van der Beek

Nu al heibel in nieuwbouwwijk Elburg: ‘Waarom moeten wij betalen en zij niet?’

Een pioniersproject heet nieuwe woonwijk De Dijkjes in Elburg, vooral dankzij de 90 gasloze sociale huurwoningen. Allemaal exact hetzelfde. Maar de bewoners van het eerste complex hoeven Omnia Wonen geen bijdrage in de energiekosten te betalen, die van fase 2 en 3 wel. Oneerlijk en maatschappelijk onacceptabel, vinden Diana Fiks en Theresa de Borst. Dus hebben ze een advocaat ingeschakeld. 

2 reacties

 • KERKHOFF

  2 jaar geleden
  In mijn beleving is een huurovereenkomst een persoonlijke overeenkomst tussen huurder en verhuurder. Vergelijk omdat voor vergelijkbare objecten verschillende afspraken in staan lijkt mij geen proces item. Er bestaat in mijn beleving geen wet voor gelijke voorwaarde item.
 • Dekker

  2 jaar geleden
  als bewoner hier in putten hoop ik dat jullie tot een vergelijk kunnen komen, dit zijn woningen voor mensen met lagere inkomens dus erg belangrijk voor diverse subsidie,s zoals huursubsidie.dus probeer dit op een fatsoenlijke manier op te lossen.jaap dekker voormalig lid van een woningcommissie.
 1. Vader van Ineke werkte in de asbestfabriek in Harderwijk en dat werd haar vijftig jaar later fataal
  PREMIUM
  7

  Vader van Ineke werkte in de asbestfa­briek in Harderwijk en dat werd haar vijftig jaar later fataal

  De gevaren van asbest zijn tegenwoordig wijd en zijd bekend. Hoe anders was dat in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. De vader van Ineke Bekema-Kruysdijk werkte in Harderwijk bij asbestfabriek Asbestona. Meer dan vijftig jaar later werd zijn werk zijn dochter alsnog fataal. Ze overleed drie jaar geleden op haar 68ste aan asbestkanker. ,,Asbest was overal. Op het werk en thuis.”