Volledig scherm
PREMIUM
De omwonenden van het Brigadegebouw aan de Graaf Reinoldweg in ’t Harde. © archief Henri van der Beek

Omwonenden Brigadegebouw ’t Harde willen best spoedzoekers, maar geen arbeidsmigranten in hun straat

De omwonenden van het veelbesproken Brigadegebouw in ’t Harde willen best spoedzoekers in hun straat, als het maar geen arbeidsmigranten zijn. Dat stellen zij in een gezamenlijke brief, die zondagavond naar het gemeentebestuur is gestuurd.

Begin december hebben de omwonenden met wethouders, ambtenaren en ontwikkelaar Harry Frens om tafel gezeten over de invulling van het gebouw. De plannen van Frens, die er 46 arbeidsmigranten wil huisvesten, hebben het afgelopen jaar veel teweeg gebracht. Niet alleen in de straat, maar ook in de politiek. Met als meest recente gebeurtenis vorige week het opstappen van SGP-raadslid Jan Polinder, die als adviseur van Frens zakelijk betrokken is bij de kwestie. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe