Volledig scherm
PREMIUM
Willem Mulders stapt over van de VVD in Elburg naar de nieuwe partij LEV van Rick van Velthuysen. © Anneloes Mulders

Ook Willem Mulders (20) maakt overstap van VVD Elburg naar LEV van Rick van Velthuysen

Willem Mulders wordt volgende week maandag in Elburg beëdigd als burgerraadslid van LEV, de nieuwe partij van Rick van Velthuysen. Opmerkelijk, omdat Mulders net als Van Velthuysen op de kieslijst van de VVD stond. En ook die partij zocht een burgerraadslid.

Het is weer een nieuwe ontwikkeling in een lokaal politiek dossier dat zich nu al enkele weken voortsleept. Alles begon toen Marga Schoots haar ontslag als VVD-raadslid indiende. Ze trok dat ontslag snel weer in, maar dat bleek wettelijk niet mogelijk. De VVD moest daarom alsnog op zoek naar een opvolger. Dat werd uiteindelijk Udo Koerselman, maar daarop besloot Rick van Velthuysen zich meteen van de VVD af te splitsen om verder te gaan als eenmansfractie onder de naam LEV.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe