Volledig scherm
Enkele deelnemers aan de eerste Samenloop voor Hoop in Elburg. © eigen foto

Opbrengst Samenloop voor Hoop in Elburg is 'fantastisch'

De eerste Samenloop voor Hoop in Elburg heeft dit weekend 76.438 euro opgebracht. De opbrengt gaat naar KWF Kankerbestrijding. 

Deze 'samenloop', ontstaan in Amerika, is een sponsorloop die 24 uur duurt. De Elburger versie vond plaats op het Burgemeester Bode sportpark en begon vrijdag om 15.45 uur. Bijna 500 lopers verspreid over 25 teams - niet alleen uit Elburg, ook uit de omgeving - hebben meegedaan. Tijdens de loop was er van alles te beleven op het sportpark, zoals optredens van bandjes en koren, workshops en demonstraties. Ook verzorgden de deelnemende teams een braderie.

'Het uiteindelijk opgehaalde bedrag is fantastisch, maar nog mooier was het om te zien dat deze 24 uur de emotionele verbondenheid, in een vaak gedeelde strijd, tegen deze ziekte enorm deed groeien'', meldt de organisatie. 

  1. Jonge inbrekersbende pleegde tientallen inbraken
    PREMIUM

    Jonge inbrekers­ben­de pleegde tientallen inbraken

    De rechtbank in Utrecht heeft vandaag het voorarrest van vier jonge Amersfoorters verlengd. De Amersfoorters, drie jongens van 19 jaar oud en een 18-jarige, zouden betrokken zijn bij tientallen inbraken in Amersfoort en omgeving. Bij hun strooptochten waren ze onder andere ook actief in 't Harde. Volgens officier van justitie Cees-Jan Booy vormden de jonge verdachten een criminele organisatie die gericht was op het plegen van inbraken en het verkopen van harddrugs.

Veluwe