Volledig scherm
Enkele deelnemers aan de eerste Samenloop voor Hoop in Elburg. © eigen foto

Opbrengst Samenloop voor Hoop in Elburg is 'fantastisch'

De eerste Samenloop voor Hoop in Elburg heeft dit weekend 76.438 euro opgebracht. De opbrengt gaat naar KWF Kankerbestrijding. 

Deze 'samenloop', ontstaan in Amerika, is een sponsorloop die 24 uur duurt. De Elburger versie vond plaats op het Burgemeester Bode sportpark en begon vrijdag om 15.45 uur. Bijna 500 lopers verspreid over 25 teams - niet alleen uit Elburg, ook uit de omgeving - hebben meegedaan. Tijdens de loop was er van alles te beleven op het sportpark, zoals optredens van bandjes en koren, workshops en demonstraties. Ook verzorgden de deelnemende teams een braderie.

'Het uiteindelijk opgehaalde bedrag is fantastisch, maar nog mooier was het om te zien dat deze 24 uur de emotionele verbondenheid, in een vaak gedeelde strijd, tegen deze ziekte enorm deed groeien'', meldt de organisatie. 

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe