De Elburgerbrug moet eind deze maand opnieuw onder handen genomen worden, nadat de schade tijdens eerdere herstelwerkzaamheden groter bleek dan vooraf gedacht.
Volledig scherm
PREMIUM
De Elburgerbrug moet eind deze maand opnieuw onder handen genomen worden, nadat de schade tijdens eerdere herstelwerkzaamheden groter bleek dan vooraf gedacht. © BRAMVANDEBIEZEN

Opnieuw herstelwerkzaamheden nodig aan probleembrug tussen Elburg en Flevoland

De Elburgerbrug moet deze maand opnieuw aangepakt worden. Tijdens de werkzaamheden van vorige week bleek de schade groter dan vooraf gedacht. 

  1. Herstelwerk Elburgerbrug moet hersteld worden: alweer dagenlange stremming. Dat is niet voor het eerst (en ook niet voor het laatst)
    PREMIUM

    Herstel­werk Elburger­brug moet hersteld worden: alweer dagenlange stremming. Dat is niet voor het eerst (en ook niet voor het laatst)

    De voor de bereikbaarheid van Flevoland en de Veluwe zo belangrijke Elburgerbrug is eind augustus/begin september bijna een werkweek lang gestremd. Alweer, verzuchten gebruikers. Onderhoud, zegt de provincie Flevoland. Maar wel het gevolg van eerder gemaakte fouten. Zo zat er eerst een ongewenste knik in de brug en laat nu het asfalt los. Wat gaat er mis en hoe kan dat?