Volledig scherm
PREMIUM
De bedenkers van Poar Neem'n uit Elburg: Walter Troost, Wim van Aperloo en John van Aperen (vlnr.) © Henri van der Beek

Poar Neem'n komt met nieuw feest, voor 16-plussers: ‘Er zullen liters ranja doorheen gaan’

Probleem’n? Poar neem'n! Het is de lijfspreuk van tienduizenden plattelandsjongeren. Eentje die wordt geassocieerd met bier. In september houden de Elburgse bedenkers een nieuw eigen feest in Kampen, maar dit keer voor 16-plussers. Met ranja op de tap? Vijf vragen aan John van Aperen.

Waarom een Pre Poarty?

,,Zo'n 1.350 mensen en wij hadden het in maart enorm naar het zin tijdens het eerste Poar Fest. Dat wilden we nog een keer overdoen, maar dan anders. Het Fest willen we beperken tot een keer per jaar. Bij de PrePoarty op 6 september investeren wij minder in artiesten. Het wordt ook een dj-wedstrijd - aanmelden kan nog tot 15 augustus - en de winnaar mag het volgende Poar Fest openen en afsluiten. Het wordt een hilarisch evenement.”

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe