Volledig scherm
Directeur-bestuurder Jan Klein van het Nuborgh College. © Vakfoto Van Der Beek

Proefboring vloer Nuborgh is van de baan

De vloer van het Nuborgh College, locatie Oostenlicht, in Elburg is maandagmiddag veilig bevonden door onder meer de gemeente. Daarmee is een proefboring toch van de baan.

Bij de bouw van het schoolgebouw, dat in januari 2008 in gebruik werd genomen, is gebruikgemaakt van de zogenoemde plaatdekvloeren. Deze vloeren zijn ook gebruikt bij de ingestorte parkeergarage in Eindhoven.

De gemeente heeft als toezichthouder de school onlangs opdracht gegeven nader onderzoek te laten doen naar de constructie. Op basis daarvan dacht directeur-bestuurder Jan Klein dat een proefboring niet nodig was, maar dat moest hij maandagmiddag nog bespreken met de gemeente. ,,We hebben dezelfde conclusie, de vloer is veilig. Er komt dus geen proefboring, want dat is niet nodig”, laat een opgeluchte Klein weten.

Gewoon geopend

Wel wordt de vloer de komende periode in de gaten gehouden door middel van monitoring. Het gebouw was overigens gewoon geopend; de onderzoeken hadden dan ook geen gevolgen voor de leerlingen van het Nuborgh College.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Plaatsen ‘Bassie&Adriaan-bom’ op legerplaats levert Alberto Stegeman mogelijk flinke werkstaf op
    PREMIUM
    VIDEO

    Plaatsen ‘Bassie&Adriaan-bom’ op leger­plaats levert Alberto Stegeman mogelijk flinke werkstaf op

    Alberto Stegeman hangt een werkstraf van 80 uur boven het hoofd voor het achterlaten van een nepbom op de legerplaats in Oldebroek. Die straf eiste het Openbaar Ministerie maandag in de Zutphense rechtbank tegen de journalist van tv-programma Undercover. Stegeman stelt dat hij wilde aantonen hoe slecht de legerplaats is beveiligd en hoe de opsporing er werkt; hij vindt dat hij vrijgesproken moet worden. ,,Ik kon me niet voorstellen dat dit Bassie&Adriaan-dingetje als een serieuze dreiging gezien zou worden.’’

Veluwe