Volledig scherm
PREMIUM
De Reddingsbrigade in Elburg hield gisteren een open dag. Donateurs kregen te zien hoe een reddingsactie in z’n werk gaat. © Bram van de Biezen

Reddingsbrigade Elburg rukt steeds vaker uit en is naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers

De Reddingsbrigade in Elburg is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment moet het team, dat bestaat uit dertien personen, tussen de veertig en vijftig keer per jaar uitrukken. Het wordt echter steeds drukker op het water. Extra handjes zijn daarom meer dan welkom, zegt schipper Arjen de Gunst.

 De zomer van 2018 staat de vrijwilligers Elburgse station van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) nog helder voor de geest. Het waren drukke maanden, weet De Gunst. ,,Dat kwam doordat het warme weer zo lang aanhield. Daardoor gingen veel mensen het water op.’’ Het aantal reddingen in 2018 bedroeg 49; fors meer dan de jaren ervoor. Ter vergelijking: in 2015 moest de Reddingsbrigade in Elburg 30 keer uitrukken, het jaar daarop 38 keer en in 2017 moesten de vrijwilligers 33 keer met spoed het water op.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe