Volledig scherm
Wilco Leeflang (links, Nuborgh College) en Wim Diender (Deltion College) ondertekenen de samenwerking. © Nuborgh College Oostenlicht

Samenwerking Deltion en Nuborgh College Elburg in techniek

Met ingang van het nieuwe schooljaar zullen er mbo- opleidingen op niveau 2, te beginnen met Elektrotechniek, te volgen zijn in het speciale technieklokaal van het Nuborgh College Oostenlicht in Elburg. De school voor voortgezet onderwijs heeft hiervoor een samenwerking aangegaan met het Deltion College, een regionaal opleidingscentrum in Zwolle.

De scholen gaan meer vorm en inhoud geven aan het vmbo-profiel PIE (Produceren, Installeren en Energie). Later zullen ook op opleidingen op het gebied van Metaal- en Installatietechniek volgen in Elburg. Het Deltion College verzorgt het onderwijs, de examinering, de diplomering en administratie. Het Nuborgh College stelt de locatie ter beschikking, levert ICT-voorzieningen en zorgt voor praktijkdocenten.

,,Als Oostenlicht willen we een echte profielschool zijn en slaan met deze constructie twee vliegen in één klap. We bieden de vmbo-leerlingen op onze eigen locatie een doorlopende leerlijn in de richting van Metaal-, Elektro- en Installatietechniek’’, meldt locatiedirecteur Wilco Leeflang van het Nuborgh College. ,, Daarnaast stimuleren we jongeren voor dit vakgebied te kiezen en komen we tegemoet aan de vraag naar technische werknemers vanuit technische bedrijven in onze omgeving.’’

  1. Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?
    PREMIUM

    Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?

    Elk zichzelf respecterend buurtschap of dorp op de Veluwe heeft het: een feestweek. Met vertier voor alle leeftijden. Zo zit de feestweek van Hoge Enk, een buurtschap in de gemeente Elburg, er net op. En eindigt de zomer in augustus met het Emsterfeest (Epe), misschien wel de grootste van de regio. Maar wat is het belang van zo’n week? En komen er nog wel mensen op af? Een rondgang langs feesttenten en voorzitters.

Veluwe