Scholieren ontwerpen verkeersbord in Elburg: 'Wat is nou belangrijker: je telefoon of je leven?'

Zes Elburgse scholieren hebben een verkeersbord ontworpen om het gebruik van een mobiele telefoon op de fiets te ontmoedigen. Doen ze dat zelf nooit? ,,Nee", bezweren Colien en Rianka.

Het is vijf voor negen woensdagochtend als het zo hard miezert dat het lijkt of het gewoon regent. De scholieren van het Nuborgh College Oostenlicht in Elburg schuilen onder de betonnen luifel van hun schoolgebouw. Ze zijn in afwachting van de onthulling van een verkeersbord dat ze op de fiets allemaal passeren als ze van school naar huis fietsen.

 1. Irritatie tussen individuele bewoners, maar geen collectief probleem bij Hart van Thornspic in Doornspijk
  PREMIUM

  Irritatie tussen individue­le bewoners, maar geen collectief probleem bij Hart van Thornspic in Doornspijk

  De problematiek in het appartementencomplex Hart van Thornspic, waar onder bewoners onderling onrust was ontstaan, is geen collectief vraagstuk. Dat zegt directeur-bestuurder Hans Stalknecht van Stichting Wiel. Zijn organisatie heeft zich het afgelopen half jaar in Doornspijk verdiept in de onrust: ,,Het gaat niet over een grote groep bewoners, maar over een enkeling.’’
 2. Jonge inbrekersbende pleegde tientallen inbraken
  PREMIUM

  Jonge inbrekers­ben­de pleegde tientallen inbraken

  De rechtbank in Utrecht heeft vandaag het voorarrest van vier jonge Amersfoorters verlengd. De Amersfoorters, drie jongens van 19 jaar oud en een 18-jarige, zouden betrokken zijn bij tientallen inbraken in Amersfoort en omgeving. Bij hun strooptochten waren ze onder andere ook actief in 't Harde. Volgens officier van justitie Cees-Jan Booy vormden de jonge verdachten een criminele organisatie die gericht was op het plegen van inbraken en het verkopen van harddrugs.

Veluwe