Volledig scherm
PREMIUM
In het Groene Park verblijven sinds 2011 Schotse hooglanders. © Jeanet Polinder

Schotse hooglander valt vrouw aan in Elburg

Het blijven beesten, dus zonder risico is het niet. Dat merkte Jeanet Polinder uit Elburg afgelopen weekend; tijdens een wandeling in het Groene Hart werd ze aangevallen door een Schotse hooglander. ,,Je moet er toch niet aan denken als er een kind naar die kalfjes toeloopt en dat op z’n hoorns in de lucht smijt.’’

Op haar buik zit een forse blauwe plek waar het dier haar plotseling met de kop aan de kant duwde. En dat terwijl ze volgens haarzelf op zeker tien meter afstand had gestaan. ,,Ik stond even stil om op mijn telefoon te kijken. En ineens stond ik oog in oog met het beest’’, schrijft ze in haar verslag van de gebeurtenissen op facebook. 

  1. Jonge inbrekersbende pleegde tientallen inbraken
    PREMIUM

    Jonge inbrekers­ben­de pleegde tientallen inbraken

    De rechtbank in Utrecht heeft vandaag het voorarrest van vier jonge Amersfoorters verlengd. De Amersfoorters, drie jongens van 19 jaar oud en een 18-jarige, zouden betrokken zijn bij tientallen inbraken in Amersfoort en omgeving. Bij hun strooptochten waren ze onder andere ook actief in 't Harde. Volgens officier van justitie Cees-Jan Booy vormden de jonge verdachten een criminele organisatie die gericht was op het plegen van inbraken en het verkopen van harddrugs.

Veluwe