Volledig scherm
PREMIUM
In het Groene Park verblijven sinds 2011 Schotse hooglanders. © Jeanet Polinder

Schotse hooglander valt vrouw aan in Elburg

Het blijven beesten, dus zonder risico is het niet. Dat merkte Jeanet Polinder uit Elburg afgelopen weekend; tijdens een wandeling in het Groene Hart werd ze aangevallen door een Schotse hooglander. ,,Je moet er toch niet aan denken als er een kind naar die kalfjes toeloopt en dat op z’n hoorns in de lucht smijt.’’

Op haar buik zit een forse blauwe plek waar het dier haar plotseling met de kop aan de kant duwde. En dat terwijl ze volgens haarzelf op zeker tien meter afstand had gestaan. ,,Ik stond even stil om op mijn telefoon te kijken. En ineens stond ik oog in oog met het beest’’, schrijft ze in haar verslag van de gebeurtenissen op facebook. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe