Volledig scherm
PREMIUM
In het Groene Park verblijven sinds 2011 Schotse hooglanders. © Jeanet Polinder

Schotse hooglander valt vrouw aan in Elburg

Het blijven beesten, dus zonder risico is het niet. Dat merkte Jeanet Polinder uit Elburg afgelopen weekend; tijdens een wandeling in het Groene Hart werd ze aangevallen door een Schotse hooglander. ,,Je moet er toch niet aan denken als er een kind naar die kalfjes toeloopt en dat op z’n hoorns in de lucht smijt.’’

Op haar buik zit een forse blauwe plek waar het dier haar plotseling met de kop aan de kant duwde. En dat terwijl ze volgens haarzelf op zeker tien meter afstand had gestaan. ,,Ik stond even stil om op mijn telefoon te kijken. En ineens stond ik oog in oog met het beest’’, schrijft ze in haar verslag van de gebeurtenissen op facebook. 

  1. Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’
    PREMIUM

    Drugskoper voor vrienden­club krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

    De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.”

Veluwe