Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige brigadegebouw van de Koninklijke Marechaussee in 't Harde. © Paul Hartman

Sportschool of escaperoom? Koper brigadegebouw 't Harde kan vele kanten op

Het voormalige brigadegebouw van de Koninklijke Marechaussee in 't Harde staat te koop. De gemeente Elburg hoopt dat zich een koper meldt die het pand aan de Graaf Reinoldweg gebruikt voor tijdelijke huisvesting van mensen die bijvoorbeeld door scheiding snel woonruimte nodig hebben. Of anders voor een Escaperoom. 

Vanwege de ligging, tegenover een discotheek en vlakbij een spoorlijn, ligt ombouwen tot een permanente woning volgens de gemeente niet voor de hand. Tenzij een ontwikkelaar de geluidsoverlast voor toekomstige bewoners op de een of andere manier tot een minimum weet te beperken. 

  1. Veluwse bedrijven en gemeenten steken geld in Techniek Verbinder
    PREMIUM

    Veluwse bedrijven en gemeenten steken geld in Techniek Verbinder

    Voor het project De Techniek Verbinder is de komende drie jaar een half miljoen euro nodig. Bedrijven die eraan verbonden zijn, hebben samen twee ton opgehoest. Dat is verdubbeld door de provincie Gelderland. Van zeven gemeenten op de Veluwe (Harderwijk, Elburg, Ermelo, Nunspeet, Putten, Oldebroek en Zeewolde) is subsidie gevraagd, 50 cent per inwoner. Als eerste heeft het gemeentebestuur van Nunspeet een bijdrage toegezegd, namelijk ruim 13.500 euro.

Veluwe