Stan en Amy (7) uit Elburg zijn al jaren verliefd en dus geven ze elkaar het ja-woord bij Winter in de Vesting

VIDEOZe kibbelen soms als een volwassen stelletje. Stan en Amy uit Elburg zijn dan ook al bijna hun halve leven samen. Hoog tijd voor de beide 7-jarigen om te gaan trouwen. Dat gebeurt zaterdagavond, tijdens Winter in de Vesting. Met goedkeuring - en een beetje sturing - van hun moeders. ,,Ze is mooi. En slim. En ze heeft elke dag mooie kleren aan.’’

De ambtenaar van de burgerlijke stand is net in huize Hofman geweest voor het voorgesprek dat nou eenmaal bij een huwelijk hoort. Amy Broekhuizen en Stan Hofman trouwen natuurlijk niet echt, maar alles rondom het gespeelde huwelijk zaterdag wordt uit de kast gehaald. Ze krijgen allebei zelfs een heuse ring. 

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe