Volledig scherm
PREMIUM
Overzicht van het park in Doornspijk, ter illustratie. © Henri van der Beek

Steekpartij in Doornspijk voedt lokale discussie over huisvesting arbeidsmigranten

UPDATE | VIDEODe steekpartij zaterdagavond op een voormalig vakantiepark in Doornspijk houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Uitgerekend maandagavond was in het gemeentehuis van Elburg een extra vergadering over de plannen die vastgoedondernemer Harry Frens met de locatie heeft. 

Op Stuyvenzand in Doornspijk, voorheen een vakantiepark aan de rand van de zandverstuiving, wonen zo’n tachtig arbeidsmigranten. Die situatie wordt momenteel door de gemeente Elburg gedoogd en parkeigenaar Harry Frens heeft bij de gemeente plannen ingediend om de huisvesting te legaliseren. Ook wil hij er mensen met onbegrepen gedrag laten onder brengen. Sinds dat eerder dit jaar bekend werd, is er de nodige onrust over in de samenleving.

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe