Wim Bonestroo plaatst samen met andere leden uit de 'stikstofwerkgroep' dertig spandoeken in drie gemeentes.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Bonestroo plaatst samen met andere leden uit de 'stikstofwerkgroep' dertig spandoeken in drie gemeentes. © Wim Bonestroo/Henri van der Beek

Stikstofwerkgroep plaatst spandoeken op eigen grond: 'De boer is in nood en dat moet iedereen weten’

Op meerdere plekken in de gemeentes Nunspeet en Elburg zijn boeren van de ‘stikstofwerkgroep’ gisteravond begonnen met het plaatsen van spandoeken. Ze staan wel op eigen grond en op locaties waar veel verkeer langskomt. 

5 reacties

 • Wim Paalderman

  2 maanden geleden
  Boeren zorgen ook voor de Natuur, zaaien rond hun akkers veel wilde bloemen in voor de insecten, hebben houtwallen rond het huis voor de vogels.................. de meeste westerlingen weten niet waar men het over heeft en lopen als een blinde kip achter de media aan
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Boeren die hier niet meer kunnen boeren vertrekken naar elders in Europa waar ze ook EU subsidies ontvangen. Voordeel is vaak meer ruimte en minder regels. Na aanpassing van de regels voor pluimvee zijn grote pluimveebedrijven verhuist naar de Oekraiene. Daar kun je vervuilender en dieronvriendelijker werken. Wat is de vooruitgang?
 • F. Post

  2 maanden geleden
  Nou mijnheer v.Dijk : beetje ver gezocht dat Veluwe naar de ...... gaat. Ook Elburg , Spakenburg, Harderwijk heeft het overleeft nadien de vissersbotters verdwenen. Dus met die 75 % export koeien zal het wel meevallen. Scheelt weer een hoop subsidie en bijdragen voor machines met steun van Europese gemeenschap waar ook de burger aan mee betaald volgens onderzoek Wageningen.
 • Peter van Dijk

  2 maanden geleden
  H de Vries . Het zijn niet alleen de boeren kijk ook naar de vliegtuigen en de industrie . Dus stop met die onzin want zonder boeren gaat de veluwe zeker naar de kloten .
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Boeren zorgen niet voor de natuur, maar vervuilen de natuur (en dus onze leefomgeving). Het zou heel goed zijn als de Veluwe al z'n vervuilende boeren kwijt zou raken.