Volledig scherm
PREMIUM
Gerwin Vlijm, Jolanda Heshusius en Manon Hoekstra (vlnr) bij het voormalige vakantiepark waar arbeidsmigranten en ‘mensen met onbegrepen gedrag’ gevestigd moeten worden. © Henri van der Beek

’t Harde worstelt met huisvesting van arbeidsmigranten en ‘mensen met onbegrepen gedrag’; buren maken zich ernstige zorgen

Twee afzonderlijke plannen van vastgoedondernemer Harry Frens leiden in de gemeente Elburg tot de nodige onrust. Het huisvesten van arbeidsmigranten en ‘mensen met onbegrepen gedrag’ brengt bezorgde buren op de been en ook de politiek laat zich niet ongemoeid.

Rond de zandverstuiving tussen ’t Harde en Doornspijk schrokken ze zich vorige week een hoedje, toen de gemeente Elburg een persbericht verspreidde over het huisvesten van arbeidsmigranten en ‘mensen met onbegrepen gedrag’. Bewoners kregen de indruk dat de gemeente het op een akkoordje had gegooid met vastgoedondernemer Harry Frens, die de twee doelgroepen wil huisvesten op het voormalige vakantiepark ‘Het Witte Huis’. Aan de rand van de zo populaire zandverstuiving, waar men elke zondag vertier en ontspanning komt zoeken.

  1. Jonge inbrekersbende pleegde tientallen inbraken
    PREMIUM

    Jonge inbrekers­ben­de pleegde tientallen inbraken

    De rechtbank in Utrecht heeft vandaag het voorarrest van vier jonge Amersfoorters verlengd. De Amersfoorters, drie jongens van 19 jaar oud en een 18-jarige, zouden betrokken zijn bij tientallen inbraken in Amersfoort en omgeving. Bij hun strooptochten waren ze onder andere ook actief in 't Harde. Volgens officier van justitie Cees-Jan Booy vormden de jonge verdachten een criminele organisatie die gericht was op het plegen van inbraken en het verkopen van harddrugs.

Veluwe