Volledig scherm
PREMIUM
Gerwin Vlijm, Jolanda Heshusius en Manon Hoekstra (vlnr) bij het voormalige vakantiepark waar arbeidsmigranten en ‘mensen met onbegrepen gedrag’ gevestigd moeten worden. © Henri van der Beek

’t Harde worstelt met huisvesting van arbeidsmigranten en ‘mensen met onbegrepen gedrag’; buren maken zich ernstige zorgen

Twee afzonderlijke plannen van vastgoedondernemer Harry Frens leiden in de gemeente Elburg tot de nodige onrust. Het huisvesten van arbeidsmigranten en ‘mensen met onbegrepen gedrag’ brengt bezorgde buren op de been en ook de politiek laat zich niet ongemoeid.

Rond de zandverstuiving tussen ’t Harde en Doornspijk schrokken ze zich vorige week een hoedje, toen de gemeente Elburg een persbericht verspreidde over het huisvesten van arbeidsmigranten en ‘mensen met onbegrepen gedrag’. Bewoners kregen de indruk dat de gemeente het op een akkoordje had gegooid met vastgoedondernemer Harry Frens, die de twee doelgroepen wil huisvesten op het voormalige vakantiepark ‘Het Witte Huis’. Aan de rand van de zo populaire zandverstuiving, waar men elke zondag vertier en ontspanning komt zoeken.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe