Toos en Wim blijven na twee jaar weer slapen in Elburg, dankzij nieuwe camperplaatsen

VideoDe camperplaatsen zijn sinds deze week terug in Elburg. En met hen ook Toos en Wim Wolters. Het gepensioneerde camperstel uit Boxmeer overnacht na twee jaar weer in de Vestingstad en rijdt 's avonds niet meer naar een slaapplek in de regio. ,,Wij hebben het gemist.”

Het is woensdagochtend, iets voor het middaguur. Toos puft. Voor de tweede keer pakt ze een stoel beet en versleept die een stukje. Goedkeurend kijkt ze ook naar het tafeltje en een andere stoel. ,,Zo, in de schaduw.” Een nieuwe puf. ,,We komen net uit de stad.” Ze trekt een vies gezicht. ,,In de straatjes is het zó heet. Hier kunnen we lekker zitten.”

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

Veluwe