Twee personen gewond geraakt bij botsing met boom in Doornspijk

videoTwee inzittenden van een personenauto zijn vanavond gewond geraakt nadat de auto waarin zij zaten door onbekende oorzaak tegen een boom botste. Het ongeluk gebeurde op de Zuiderzeestraatweg in Doornspijk.

Voor de gewonden werd aanvankelijk een traumahelikopter opgeroepen, maar die is uiteindelijk niet geland en weer teruggekeerd naar de basis. De slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde om even voor acht uur. Door de klap vloog het complete motorblok uit het voertuig.

Volledig scherm
De auto raakte zwaar beschadigd bij de aanrijding. © News United / Stefan Verkerk
  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe